image
image

  

Systeem Integratie


image Een systeem integreren is het bij elkaar brengen van componenten en subsystemen tot een systeem.
Een subsysteem kan in de domotica bijvoorbeeld een klimaatsysteem zijn of een audio systeem.
Binnen die systemen be-vinden zich componenten die gezamenlijk een (sub) systeem kunnen vormen zoals bijvoorbeeld de projector in een home cinemasysteem. Dit home cinemasysteem is een onderdeel van het totale domoticasysteem en wordt dus geïntegreerd in het overkoepelende systeem.

In een woning kunnen veel systemen voorkomen. Van een verlichting-systeem tot een beregeninginstallatie voor de tuin.

Als u een huis laat ontwerpen of verbouwen, krijgt u vroeg of laat met al die systemen te maken. Ieder systeem heeft een eigen leverancier die, als het goed is, alles weet van zijn specifieke systeem.

De systeem integrator heeft kennis van alle mogelijke systemen. Daarbij is het niet van belang ieder detail van de systemen te kennen. Het gaat juist om die belangrijke zaken die noodzakelijk zijn voor het koppelen van de diverse systemen. Zo kan een magneetcontact van de beveiligingsinstallatie die een raam bewaakt, heel goed gebruikt worden om te bepalen of de zonwering naar beneden kan zonder dat er schade ontstaat doordat het raam open staat.

image Voor de hand ligt natuurlijk de problematiek van de afstandbedieningen. Als een apparaat een afstandbediening heeft dan is die meestal alleen voor dat ene apparaat geschikt. Er is geen sprake van uniformiteit. Zodoende wordt het afspelen van een DVD op een home cinema set een ware beproeving voor het gezin. Wij maken van al die afstandbedieningen één enkele die ook nog eens onderscheid maakt in bijvoorbeeld een kinderinterface en de volwassene interface.
De kids willen per slot van rekening maar een paar zenders zien en benaderen zoiets op een geheel eigen manier.


Het spreekt voor zich dat deze specifieke kennis slechts door jaren ervaring verkregen kan worden. Daarnaast is het van groot belang dat de systeem integrator zich kan verplaatsen in de klant en een interface bouwt die alle benodigde functies eenvoudig uitvoert.

Bij Home Innovation Services bent u in goede handen. Jaren ervaring gecombineerd met een solide technische basis vormt het geheel. Daarnaast komt onze ervaring vanuit de IT op het gebied van requirement management en projectmanagement uitermate goed van pas.

More...Volgend artikel